2017. szeptember 6., szerda

Majdnem cancun boil

Nos, az eredetitől eltérően ebben nincsenek nagyobb rákdarabok és nincs benne füstölt kolbász sem, ezért csak majdnem ....sőt, még abban is eltér, hogy nem újságpapíron tálaltam :)
 Hozzávalók 5 fő részére: 860 gr piros héjú burgonya, 540 gr garnéla farok, 3 csöves kukorica, só, bors, mexikói fűszerkeverék, olívaolaj, citrom, petrezselyemzöld.
Elkészítése: a burgonyát héjastól főzzük 15 percig, a csöves kukoricát szintén. Amikor kihűltek, már jól darabolhatók, de még roppanósak kissé. A garnélát olvasszuk ki és keverjük össze a mexikói fűszerrel. Tegyük egy tepsibe az egészet, lehetőleg elkülönítve egymástól. A burgonyát és a kukoricát vágjuk apróbb darabokra, szórjuk meg sóval és borssal. Tegyük mellé a garnélát is, majd az egészet spricceljük meg olívaolajjal és forgassuk jól át. 250 fokon grill alatt süssük 20 percet, időnként forgassunk rajtuk, hogy mindenhol jól átpiruljanak. Tálalásnál szórjunk a garnélára aprított petrezselymet, tegyünk mellé citromot és adjunk még a zöldségek mellé pár szelet marinált paprikát.

Nincsenek megjegyzések: