2017. május 26., péntek

Soba tészta pirított tofuval és zöldségekkel

Ennek az ételnek a kitalálója maga Jamie Oliver, aminek a receptjét a Minden napra Superfood c. könyvében meg is osztotta. Tegnap aszerint kerestem receptet, hogy mi van itthon a hűtőben. :) Volt tofu, volt még spárga, a mélyhűtőben akadt brokkoli is, no meg volt soba tésztám, ami nem egy megvetendő dolog. Így ma reggel ezt sikerült összebütykölnöm, szerintem finom és majd megint bezsebelhetem a dicséretet a fő kosztosomtól.:)
Hozzávalók 2 főre, nem fontossági sorrendben: 2 tekercs soba tészta. Egy csomagban összesen 4 kisebb tekercs van, ehhez az ételhez elég a 2 bőven. Fél csomag spárga, fél zacskó mélyhűtött brokkoli, vagy egy kisebb fej friss. ( Az eredeti receptben szerepel még zöldborsó is, de most az nem volt itthon) A fűszerezéshez kell 1 fél lime leve, 1 kisujjnyi gyömbér reszelve 1 ek szójaszósz, 1 ek szezámmag pirítva, némi csilipehely és egy kevés fokhagyma reszelve, kevés olívaolaj a pirításhoz.
Elkészítése: A spárgát és a brokkolit megpároljuk, félretesszük. A tofut kockára vágjuk majd egy kevés olívaolajon megpirítjuk minden oldalát. A soba tésztát kifőzzük és leszűrjük. A lime-ot kifacsarjuk, belereszeljük a gyömbért és a fokhagymát, beleöntjük a szóját is. A szezámmagot a csilipehellyel szárazon megpirítjuk. Amikor mindennel készen vagyunk, összevegyítjük az ételt és tálaljuk. Egyszerű, de finom.:)

Nincsenek megjegyzések: