2017. május 21., vasárnap

Pak Choi és brokkoli sült chow mein tésztával

Nos, ezt a receptet úgy találtam ki.:) Sok ételt megnéztem, próbáltam a rendelkezésre álló alapanyagokból valami ebéd félét alkotni a lányomnak, ez sikerült. Megkóstoltam, ízletes. Ahogy az unokáim is mondták tegnap, Mama nem szép, de biztosan ehető :)
Hozzávalók: 1 db pak choi, 1 kis fej brokkoli rózsa, fél csomag chow mein tészta. A fűszerei : 1 zöld fokhagyma szár, 2 zöldhagyma szár, 1 kisujjnyi gyömbér, 1 zöld chili paprika, 1 fél citrom leve, 1 ek szója szósz, 1 tk osztriga szósz, 1 ek halszósz, 1 tk pálmacukor, szárított koriander, szárított citromnád, fél marék sótlan pörkölt mogyoró, szezámolaj.
Elkészítése: először a tésztát pirítsuk meg kevés olajban, majd főzzük fogkeményre, szűrjük le, tegyük félre. A zöldségeket készítsük elő, tisztítsuk meg, daraboljuk fel, a brokkolit szedjük rózsáira, a pak choit pedig negyedeljük el.
Öntsünk a serpenyőbe egy kevés szezámolajat, majd dobjuk egyszerre bele az apróra vágott gyömbért, fokhagymát és chili paprikát. Picit süssük, és már mehet is rá a zöldség. Süssük pár percig, öntsük fel egy kevés vízzel és pároljuk tovább. Ilyenkor már lehet ráönteni a szószokat és ráreszelni a pálma cukrot is. Sózni nem kell, mert a szószok mindegyike sós. Pár perc párolás után zárjuk el a lángot, forgassuk bele a tésztát, csavarjuk rá a fél citrom levét és tegyük bele a zöldhagymát és a mogyorót is.

Nincsenek megjegyzések: