2014. április 10., csütörtök

rántott kelkáposzta

Tudom, hogy az olajban kisütött, de főleg a panírozott dolgok nem tartoznak éppen a diétás ételek közé, azonban ha belül kalóriaszegény zöldséget rejt a bunda, talán mégis ebbe a kategóriába sorolható.
 Egy kisebb fej kelkáposztát megfosztunk a külső leveleitől, majd 6 egyenlő hasábba felvágunk. Enyhén sós, köménymagos vízben pár percig főzzük, majd lecsöpögtetjük róla a felesleges vizet. Ezt követően 2 tojást 2 evőkanál liszttel kikeverünk, felöntjük 1 dl tejjel, így sűrű palacsintatésztát kapunk. Ebbe forgatjuk a kelkáposzta cikkeket, majd zsemlemorzsába és utána forró olajba tesszük. Aranybarnára sütjük, majd papírtörlőn leitatjuk a felesleges olajat. Önmagában is finom, de ehetjük salátával.

Nincsenek megjegyzések: